You are here

Night

Proizdođač: 
Šifra:
1836
Ukratko:
Efikasni dodatak ishrani koji na prirodan način popravlja kvalitet sna i ublažava simptome nesanice... Saznaj više
2.140,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Night

  • Pospešuje proizvodnju melatonina

  • 300 mg L-triptofana po porciji

  • Dodatak biljnih ekstrakata

 

BioTechUSA NIGHT kapsule pospešuju proizvodnju melatonina.

Melatonin je prirodni hormon koji reguliše san, a proizvodi ga epifiza koja se nalazi u središtu mozga. Melatonin kontroliše pospanost noću. Njegovu proizvodnju može sprečiti prirodno ili veštačko svetlo, kao i stres. Većini odraslih ljudi je potrebno od 6 do 9 sati sna noću; i premalo i previše sna može izazvati umor tokom dana.

Dejstvo ovog prozvoda bazira se na svojstvima tri aktivna sastojka koja se nalaze u njegovom sastavu: L-triptofan, esencijalna, najmanje rasprostranjena proteinska aminokiselina koja ima razne funkcije u organizu, između ostalih i kao prekursor neurotransmitera serotonina, hormona melatonina kao i vitamin B3. Zahvaljujući ovim ulogama u organizmu L-triptofan može da ima dejstvo antidepresiva, može da ublažava simptome PMS-a i da deluje uspavljujuće.

Ekstrakt ploda višnje zahvaljujući fenolnim komponentama poboljšava kvalitet sna i pomaže kod nesanice. Ekstrakt biljke povratić (Tanacetum parthenium) ili vratić kako se još naziva, originalno potiče iz jugoistočne Evrope, ali se danas gaji po celoj Evropi, Australiji i Severnoj Americi. U tradicionalnoj medicini je dobro poznata biljka a koristi se kod migrena, artritisa, reumatskih bolesti i alergija. Takođe koristi se i kod digestivnih i ginekoloških problema, eksterno za ispiranje rana, kao antiseptik nakon stomatoloških intervencija i kao sredstvo za smirenje.

 

Kao i svi proizvodi BioTechUSA i NIGHT se sastoji od sigurnih i pažljivo odabranih sastojaka.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u kapsulama L-triptofanom i biljnim ekstraktima.

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi (2 kapsule)

%PDU*

Ekstrakt ploda višnje

350 mg

**

Ekstrakt herbe povratića

350 mg

**

L-triptofan

300 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastojci: ekstrakt ploda višnje (Prunus cerasus) 10:1, ekstrakt herbe povratića (Tanacetum parthenium) 10:1, L-triptofan, kapsula [želatin, sredstvo za glaziranje (šelak), boja (gvožđe oksidi i hidroksidi), regulator kiselosti (amonijum-hidroksid, kalijum hidroksid)], sredstvo za povećanje zapremine (kalcijum-fosfat), sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijumove soli masnih kiselina).

 

Način primene: Popiti 2 kapsule sat vremena pre odlaska na spavanje uz čašu vode.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, KIKIRIKI, CELER, RIBA, SUMPOR DIOKSID, ŠKOLJKAŠI, i ostali MEKUŠCI.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje boluju od neke hronične ili akutne bolesti ili koriste bilo koju terapiju pre upotrebe treba da konsultuju lekara. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške