You are here

Tribulus Terrestris

Proizdođač: 
Šifra:
316
Ukratko:
Dodatak ishrani koji na prirodan način podstiče lučenje testosterona, povećanje snage, mišićne mase, smanjenje telesnih masti...   Saznaj više
2.290,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Tribulus Terrestris

 

  • Dodatak ishrani sa ekstraktom ploda biljke Tribulus terrestris

  • 1200 mg ekstrakta u dnevnoj dozi

  • Veća snaga, mišićna masa, potencija

 

Tribulus (lat. Tribulus terrestris, babin zub, zubačica) je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Zygophyllaceae. Rasprostranjena je u sušnim i suptropskim predelima južne Evrope (i na Balkanu), Azije i Severne Amerike. Tradicionalno se koristi za lečenje impotencije i kao tonik za podmalađivanje, a danas je veoma popularna među sportistima, bodibilderima i atletičarima kao prirodni anabolik. Hemijski sastav ove biljke ogleda se u visokom sadržaju saponina. Pored saponina ova biljka je bogata polisaharidima, biljnim sterolima, flavonoidima. Zastupljene su i masne kiseline (stearinska, oleinska, palmitinska, linoleinska). Takođe ima tanina, vitamina C i kalijumovih soli, a pronađena su i dva alkaloida. U lišću biljke takođe mogu da se nađu i askorbinska kiselina, kalcijum, gvožđe, fosfor i proteini. 

Suplementi na bazi tribulusa se preporučuju kao nesteroidni preparati biljnog porekla koji na prirodan način povećavaju proizvodnju testosterona.  Međutim velike koristi od uzimanja tribulusa mogu imati i muškarci i žene. Kliničke studije pokazuju da žene koje uzimaju tribulus imaju manje hormonskih disbalansa u menopauzi. Sportiskinje mogu izgubiti masno tkivo i povećati masu i snagu. Jedino ograničenje u primeni tribulusa kod žena je da prekinu uzimanje 5 dana pre mesečnog ciklusa i malo duži vremenski period pre planiranja trudnoće. 

Tribulus je izuzetno popularan među sportistima zbog ergogenog efekta i zbog sposobnosti da poveća snagu mišića. Takođe pomaže u očuvanju tonusa mišića, doprinosi povećanju nivoa telesne energije i potpomaže seksualnu funkciju.

Tribulus je legalan i siguran način povećanja nivoa testosterona, a testosteron je bez sumnje najbitniji hormon za napredak u bilo kom sportu. Njegova najbitnija odlika je da podstiče sintezu proteina, što znači brži oporavak od vežbanja, tako da možete da trenirate jače a brže se oporavite a kao rezultat dobićete povećanje snage i mišićne mase.

 

Sastav:

Aktivna komponenta

100 g

1 kapsula

%PDU*

Suvi ekstrakt ploda Tribulus Terrestris

(sadržaj saponina 90%)

86,894 mg

1200 mg

*

Od toga saponina 90%

78,204 mg

1080 mg

*

*PDU nije utvrđen. 

 

Sastojci: suvi ekstrakt ploda Tribulus Terrestris (90% saponina), želatin (kapsula), sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijumove soli masnih kiselina), biljno ulje (palmino ulje).

 

Doziranje i način upotrebe: 1 kapsula dnevno, najbolje uz jutarnji ili večernji obrok.

 

Upozorenje: preparat je namenjen zdravim odraslim osobama. Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama i osobama sa tumorima osetljivim na androgene. Osobe koje imaju probleme sa prostatom, koje koriste lekove za regulaciju krvnog pritiska, aritmije, ili lekove za terapiju dijabetesa, pre upotrebe ovog preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, treba prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomena: preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnotežen ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Alergen info: proizvod može sadržati GLUTEN, SOJU, LAKTOZU I JAJA u tragovima.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške