You are here

Marine Collagen Skin Care

Šifra:
1807
Ukratko:
Kolagen tipa I, poreklom iz morskih riba, zajedno sa hijaluronskom kiselinom i vitaminom C za vitalnu, zdravu i lepu kožu lica i tela... Saznaj više
2.780,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Marine Collagen Skin Care

  • 5 g hidrolizata kolagena (po porciji), poreklom iz morske ribe

  • dodatak hijaluronske kiseline i vitamina C

  • Revitalizacija kože lica i tela

  • Održavanje elastičnosti kože

  • Hidratacija kože i smanjenje vidljivosti bora

 

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože. Kolagen se dobija iz želatina koji ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. Kada se želatin podvrgne intenzivnoj hidrolizi, dobijaju se suplemenati koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Kolagen, kao većinski sastojak naše kože, čini je elestičnom i hidrira je. Organizam sam prirodno proizvodi kolagen ali njegovo prisustvo i regeneracija opada sa starenjem. Da bi se taj proces ublažio, preporuka je da se dodaje ishrani u obliku suplemenata. Tako će se stvoriti zaliha, ali i podstaći prirodna produkcija.

Maxler ima široku paletu kolagenskih proizvoda, trenutno na našem tržištu su dostupni 100% Collagen Hydrolysate, Flex Joint i Marine Collagen Skin Care sa hijaluronskom kiselinom i vitaminom C.

Marine Collagen Skin Care u dva ukusa, mango i jagoda, poboljšava celokupno zdravlje i izgled. Podstiče regeneraciju kose, noktiju, kože i ligamenata i uopšte hrskavice i vezivnog tkiva čitavog organizma, čime se povećava mogućnost za zdravijim, manje steresnim i kvalitetnijim starenjem. Kolagen u ovom proizvodu je poreklom iz morskih riba, prema tipu je kolagen I koji u najvećoj meri utiče na revitalizaciju, hidrataciju i elastičnost kože.

U sastavu proizvoda nalayi se i hijaluronska kiselina koja utiče na dobru hidrataciju kože a time na smanjenje vidljivosti bora.

Još jedan aktivni sastojak ovog proizvoda, Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, normalnu funkciju kostiju, hrskavice, zubnih desni, kože, zuba, održavanju normalnog energetskog metabolizma, za normalno funkcionisanje nervnog sistema, normalnu psihološku funkciju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti, regeneraciji vitamina E, održavanju normalne funkcije imunološkog sistema za vreme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti.

 

Marine Collagen Skin Care se brzo apsorbuje i ima pozitivne efekte na kožu i celokupno vezivno tkivo:

- revitalizuje kožu lica i tela

- održava elastičnost i zategnutost kože

- hidrira kožu i sprečava njeno prekomerno isušivanje (hijaluronska kiselina)

- jača i regeneriše kosti, mišiće, zglobove, tetive i ligamente

- obnavlja vezivno tkivo i ubrzava zarastanje rana

- usporava opadanje kose i jača je

- povećava kvalitet i jača nokte

- vitamin C štiti ćelije od oksidativnog stresa

 

Marine Collagen Skin Care ima jedinstven sastav koji kombinuje kolagen iz morske ribe sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom. Ova kombinacija održava zdravlje, elastičnost i normalnu funkciju prirodnog kolagena, povećava hidrataciju kože i značajno smanjuje dubinu bora.

Idealan je i kao izvor kolagena za sportiste i može da se uzima uz trening ili vežbe jer podstiče oporavak celokupnog vezivnog tkiva. Kompleks aminokiselina od kojih se kolagen sastoji ima pozitivan efekat na oporavak tela nakon treninga, ali može da bude od koristi i manje aktivnim i starijim osobama sa prvim znacima smetnji u zglobovima i ligamentima jer hidrolizat kolagena ima značajnog uticaja na obnavljanje kože i hrskavice.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi vitamina C koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji, kormalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, desni kože, zuba.

Doziranje i način upotrebe: uzimati 1-2 doze (25–50 ml) proizvoda dnevno samog ili razblaženog sa vodom,

Broj doza po pakovanju : 20

Aktivni sastojci

U 100g

(1 doza) 25ml

(2 doze) 50ml

%NRV*

Hidrolizovani kolagen (iz morskih riba)

20000 mg

5000 mg

10000 mg

**

Hijaluronska kiselina

200 mg

50 mg

100 mg

**

Vitamin C

160 mg

40 mg

80 mg

100%

 

Nutritivne vrednosti

Na 100 ml

Na 1 dozu (25 ml)

Energija

390 kJ/91,9 kcal

97,7 kJ/23 kcal

Masti

-od kojih zasićene masne kiseline

<0,1 g

<0,1 g

<0,1 g

<0,1 g

Ugljeni hidrati

-od kojih šećeri

0,6 g

<0,1 g

0,2 g

<0,1 g

Proteini

20 g

5 g

So

0,1 g

<0,1 g

*NRV = nutritivna referentna vrednost; **NRV nije ustanovljena.

Podaci iz tabele su za ukus jagoda

 

Sastojci: Voda, hidrolizovani kolagen poreklom iz morskih riba, regulator kiselosti (limunska kiselina), aroma, L-askorbinska kiselina, natrijumova so hijaluronske kiseline, konzervansi (natrijumbenzoat, kalijum-sorbat), zaslađivači (natrijum-ciklamat, acesulfam-K, saharin)

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, doilje i osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Osobe sa oboljenjima jetre ili bubrega moraju biti vrlo oprezne kod upotrebe preparata sa hidrolizatima kolagena. Ukoliko bolujete od neke bolesti, obavezno je pre uzimanja proizvoda konsultovati svog lekara ili farmaceuta.

Napomene: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne koristiti ako je zastitna folija pocepana. Dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Alergeni: Može da sadrži PŠENIČNI GLUTEN, MLEKO, SOJU I JAJA U TRAGOVIMA.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd, Srbija

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške