You are here

Pansport sportisti kojima se snovi ostvaruju

Pansport sportisti kojima se snovi ostvaruju

Pesak, odbojka i Olimpijada 2020

Kada dugogodišnji prijatelji imaju ista interesovanja, sanjaju iste snove, onda dolaze i veliki uspesi. Tako nešto su uradili Lazar Kolarić i Djordje Klašnić. Uhvatili su se u koštac sa sportom koji u Srbiji i nije tako razvijen, ali njih to nije obeshrabrilo da naprave čuveni “KLAKOL” tim u odbojci na pesku. A onda i da krenu da redjaju uspehe kako u Srbiji (šampioni), tako su stizale i evropske i svetske medalje na turnirima.

Kako to u svetu velikog i profesionalnog sporta biva, tako i kod njih dolazi do taktiziranja po preporuci selektora, zbog čega se njih dvojica dele u dva tima. Razlog tome, osim što su i obojica odbrambeni igrači, je da se naprave dva dobra tima za reprezentaciju. Na taj način odvojeno, ali i dalje zajedničkim snagama, bore se za kvalifikacije na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Svojom ambicioznošću i uspesima nam daju nadu da Srbija može imati i njih kao predstavnike na tom prestižnom takmičenju.

Sezonu 2018. je Djordje odigrao sa Markom Plavšićem, kome je to bilo prvo pojavljivanjre u ovom sportu, i obzirom na to imali su uspešnu sezonu. Osvojili su 1. mesto na nacionalnom turniru u Zrenjaninu i visoko 4. mesto na FIVB turniru u Madjarskoj. Djordje je sada trenutno u SAD-u gde i dalje radi na sebi i ulaže u sebe kako bi stigao do prvobitnog cilja. - I dalje sanjam iste snove - kaže Đorđe. 

Lazar je svoju borbu ka istim i većim ciljevima nastavio sa svojim starim partnerom Stefanom Bastom. Redjali su mnogobrojne uspehe. Predstavljali su Srbiju na više od 10 CEV i 15 FIVB turnira svetske lige. Na elitnom FIVB turniru 3* svetske lige u Lucernu 2018. osvojili prvo srebro ikada za Srbiju. Posle samo nedelju dana donose Srbiji prvo istorijsko zlato na FIVB turnirima svetske lige 1*. Trostruki su šampioni Srbije i Balkana, osvojili su bronzu na turniru CEV evrolige i izborili plasman među 25 najboljih parova na svetu.

Sve ovo i te kako pokazuje da su ovi ambiciozni momci na dobrom putu za Olimpijadu u Tokiju

Kako do cilja i uspeha?

Preduslov za uspeh koji su ovi momci postigli su bila velika odricanja, iscrpljujući treninzi, česta putovanja, te i briga o zdravlju i konstantnoj formi. Iz tog razloga su Klašnić i Kolarić već dugo deo Pansport tima i redovni su korisnici Pansport suplementacije.

Pitali smo ih da se osvrnu na saradnju sa Pansportom i šta od suplementacije koriste?

- Definitivno je Pansport, osim što je prvi naš sponzor (Lazarev i moj) i sponzor sa dobrom, dobrom saradnjom. Od Pansporta imamo, kako suplementaciju tako i opremu koju nosimo. Suplementacija nam izuzetno pomaže. Odkad smo sklopili saradnju sa Pansportom definitivno se vidi fizički napredak. To smo mi osetili u smislu znatnog olakšanja, a i drugi su na turnirima primetili. Ponosan sam što sam deo Pansport tima i što imam mogućnosti da vas predstavljam širom sveta. Vaša podrška zaista mnogo znači. - Rekao je Klašnić za Pansport portal.

 - Presrecni smo jer je Pansport u nama prepoznao potencijal za vrhunske rezultate iako ih do uspostavljanja naše saradnje nismo imali. - dodao je Kolarić.

U daljem razgovoru saznajemo da od suplementacije koriste obavezno protein, glutamin i/ili BCAA i kreatin. Mudar izbor zar ne? Tako da time hrane mišić, pružaju mogućnost brzog oporavka i dobijaju na snazi i izhdržljivosti. Takodje, zarad opšteg boljeg zdravlja i stanja organizma koriste i vitamin C, omega 3 i mineral complex. Po potrebi kada su, kako kažu, preumorni i neskoncentrisani koriste i kofein.

Poverenje pri izboru suplemenata su poklonili Power liniji, ali i proizvodima firme Scitec nutrition. Kao i mnogi, i oni pored kvaliteta naglašavaju ukus koji je odličan. Ipak, bitno je da i uživate u svemu što koristite.

Planovi za naradnu sezonu?

O planovima za narednu sezonu nam je nešto više rekao Lazar  - Što se tice planova, za sledeću sezonu, glavni cilj nam je plasman na svetsko prvensto u Hamburgu, krajem juna i evropsko prvenstvo u Moskvi u avgustu. Takodje, cilj je i probati održati poziciju medju najboljih 30 parova na svetu i što više se približiti top 10. Sezona će podrazumevati učešće samo na elitnim turnirima sa 3, 4 i 5 zvezdica širom sveta. Što ce biti nov izazov za nas s obzirom da se u njima takmiče isključivo najbolje ekipe na svetu, a to je jedini put ka olimpijskim igrama u Tokiju.

Trenutno smo na pripremama u Ljubljani i Beču za prvi turnir svetske lige sledece godine sa 4 zvezdice koji ce se odigrati u Hagu 4. januara. Zatim nam slede pripreme u toplijim krajevima na Floridi. Ceo januar i pocetkom februara nastupamo na elitnom turniru 5 zvezdica u Fort Lauderdalu na Floridi i par dana kasnije na turniru sa 3 zvezdice takodje na Floridi. Zatim se na nekoliko dana vracamo u Srbiju i dalje treninge najverovatnije opet nastavljamo u toplijim krajevima. Posle toga nas čekaju turniri u Sidneju, Dohi, Teksasu, Kini, itd... a na koje turnire ćemo ići, a na koje ne, zavisiće od trenutne forme i rezultata na prethodnim.

Sve ovo, i te kako, pokazuje da su ovi ambiciozni momci na dobrom putu za Olimpijadu u Tokiju. Srbija, naravno i Pansport, mogu samo biti ponosni na njih. 

Srećno momci!           

 

Autor: Aleksandra Simić

                                                                      

Galerija: