You are here

Nemanja Milošević-Budućnost MMA

image

 

 Nemanja Milošević spada u red naših najmlađih i najtalentovanijih MMA boraca. Pre samo pet godina je zagazio u svet borilačkih veština, tačnije Brazilske jiu jitse, i od tada do danas je njegov napredak nezaustavljiv. Pokazao se kao raznovrsan borac koji, u svakom meču, pokazuje svoj talenat koji je nadograđen savesnim i napornim radom. Za Nemanju se već čulo, a godine pred nama će ga svrstati u sam vrh svetskog MMA borenja. Budućnost pripada hrabrima i odlučnima, a Nemanja je jedan od njih. U redovima koji slede, podrobnije ćete upoznati Nemanju i njegov način života.

 

1. Kaži nam nešto o tvojim počecima vezanim za borilačke sportove?
-Počeo sam pre, otprilike, 5 godina, s BJJ-om (uvek sam preferirao nogi tj. bez kimona), takmičio se, malo kod nas, malo po Hrvatskoj i, nakon određenog vremena, usledio je MMA, kome sam danas posvetio punu pažnju.

2. Bazični sport ti je BJJ, kada se prvi put susrećeš sa njim i kakav utisak ostavlja na tebe?
-BJJ nije samo sport, to je način života, zahteva pažnju i posvećenost, što ga više treniraš , više se zaljubljuješ u njega.

nemanja_milosevic_2

3. Polako ulaziš u MMA vode, da li je to prirodan tok koji se dešava iz jiu jitse ili nešto što si kroz BJJ zavoleo, i želeo da probaš?
- Nisam razmišljao o tome, jednostavno je došlo - samo od sebe. Dosta ljudi u svetu vežba BJJ i ne oproba se u MMA vodama, što je potpuno normalno.

4. Kakav ti je trenutni MMA skor?
-Trenutni skor mi je 8-1

5. Sa kim bi voleo da radiš meč?
-Zaista ne znam. Nisam onaj tip borca koji kaže dajte mi bilo koga , radiću sa svima, jer takvi u 99% slučajeva uglavnom bivaju prebijeni, ali ima dosta dobrih velteraša u okolini. Trebao sam 5. 11. da radim s jednim od najboljih velteraša u regionu Matusem Lainzom (9-2) , ali sam morao da otkažem jer sam 20.10. na meču u Pragu slomio nos.

6. S obzirom na to da spadaš u grupu naših mladih MMA boraca, gde vidiš sebe za 10 godina?
-Uh, 10 godina je dug period, ne znam gde ću biti za godinu dana, a kamo li za 10.

7. UFC, da ili ne?
-UFC stvarno ne pratim, pogledam s vremena na vreme i to je to. Jer mi je svaki meč skoro isti. Više pratim Japan i Evropsku scenu, jeste da su organizacije mnogo slabije, ali je veća želja za dokazivanjem, te su borbe kvalitetnije.

nemanja_milosevic_3

8. Opiši nam jedne tvoje pripreme za meč, i kaži nam koliko obično traju?
-Pripreme obično traju 6-8 nedelja, gde 3 puta nedeljno radim rvanje i 3 puta nedeljno MMA, kondicija od 2 do 3 puta i 1 dan ostavljam za odmor - treninzi su izbalansirani. Opet, zavisno od protivnika do protivnika, pripreme se menjaju. Recimo za prošla 2 meča radio sam samo „thai box“ 6 puta nedeljno.

9. Omiljena jiu jitsu tehnika?
-Ankle lock, odnosno poluga na nozi, tj. članku.

10. Omiljena MMA tehnika?nemanja_milosevic_4
-GnP / Ground and Pound / iz zatvorenog garda.

11. Da li imaš nekog idola, ili uzora?
-Moj otac mi je uzor i vodič kroz život.

12. Čime bi se bavio da nisi ušao u MMA svet?
- Verovatno bih želeo da se zaposlim u nekoj firmi za proizvodnju kompjuterskih igrica, jer sam zavisan od njih.

13. Da li duguješ nekome posebnu zahvalnost za svoje uspehe i svoj život posvećen sportu?
- Moja porodica i devojka Svetlana, kao i ljudima koji mi pomažu u mojim pripremama.

14. Kako provodiš slobodno vreme?red_dead
- Igrajući igrice , trenutno igram „Red dead redemption“ i „Call of Duty Black ops“, sledeće što ću igrati je verovatno „Alan Wake“.

 

U ime Pansport tima, želim ti još mnogo uspešnih godina u sportovima kojima se baviš.

Djakon_Dragan_profile_pic_copy