You are here

Doterivanje linije posle praznika

 

Vreme novogodišnjih praznika je polako iza nas, kao i period kada se dosta ljudi opuštalo uz prekomerno jelo i piće, čime su, manje ili više, narušili svoju formu. Kada se posle svega saberu utisci, uveren sam da će mnogi da se kaju što su se prejedali, ali ipak, nema razloga za veću paniku. Ako se odmah krene sa pravilnom ishranom, vrlo brzo ćete rešiti sve probleme u danima praznovanja.

Ono što je najvažnije je da smanjite unos hidrata, tj. da ubacite samo kvalitetne hidrate, a nekvalitetne da smanjite na minimum ili totalno izbacite iz vaše ishrane. Zatim unos povrća i kvalitetnih proteina je veoma važno, i to u što češćim, ali manjim obrocima u toku dana.

U sve to, naravno, važno je uskladiti i treninge, kao i suplementaciju. Kada smo kod suplementacije onda prvenstveno mislim na osnovne suplemente - vitamine i minerale, omega 3, whey protein. Može da dođe u obzir i sagorevač, ako želite da ubrzate proces redukovanja masti, ali sagorevači nisu neophodni, jer ćete sa regulisanom ishranom i kvalitetnim treningom vrlo brzo srediti posledice ovih prazničnih dana.

Akcenat treba da bude na ishrani. Ona je ključ svega i, ako se držite ishrane kako treba, biće sve ok. Teško je vratiti se na pravi put - krenuti u teretanu, vežbati, i držati se opet svih onih starih pravila, počevši od ishrane, suplementacije i, generalno, podneti mnoga odricanja, koja su potreba da bi se napredovalo. Ali svi koji uspeju da se vrate, shvatiće da se ipak ako imate čvrstu volju sve može rešiti kao i to da,nije smak sveta ako se malo ponekad opustite, i da niko od nas ne sme da bude rob svoga tela, već da može i da malo uživa. Umerenost je naravno na prvom mestu i ako se budete toga pridržavali bićećete uvek fit i srećni.

KOzma_profile_pic_copy