You are here

100% Whey Fuel

Proizdođač: 
Šifra:
21
Ukratko:
100% Whey Protein Fuel je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, stimuliše mišićni rast, poboljšava oporavak nakon treninga Saznaj više
1.190,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

100% Whey Fuel

  • Stimuliše mišićni rast
  • Poboljšava oporavak nakon treninga
  • 100% instantizovan i lako rastvorljiv

100% Whey Protein Fuel kompanije Twinlab je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani. Organizmu obezbeđuje blokove amino kiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo, ali i jaku podršku imunološkom sistemu, jer na njega deluje slično kao antioksidanti.

Za osobe koje se bave sportom, profesionalno ili rekreativno, veoma je važna pravilna ishrana, a naročito unošenje dovoljne količine proteina. Proteini se sastoje od amino kiselina, a one su u najvećoj meri zaslužne za funkcionisanje organizma. Protein iz surutke spada u proteine sa vrlo visokom biološkom vrednošću, a to znači da se brzo apsorbuje. Zato, za razliku od sporije apsorbujućih proteina, iz mleka i jaja, on treba da se uzima u manjoj količini, u periodu posle treninga, a u kombinaciji sa proteinima iz mleka ili jaja može da pokrije potrebe za proteinima tokom celog dana, jer kazein u proteinu iz mleka se sporije apsorbuje, a usporava i varenje proteina iz surutke, što mu produžava vreme apsorpcije.

Protein iz surutke je najbolje uzimati neposredno posle treninga, jer mišićne ćelije tada imaju povećanu potrebu za proteinima, a jedino protein iz surutke može da ih nadoknadi u tako kratkom periodu. Ovo je najbolji način da se mišići oporave od stresa i oštećenja izazvanih fizičkim naporom.

Preporučena upotreba: uzimati 1-2 dozirne merice (42 g) dnevno. Za najbolje efekte, koristiti u sklopu pravilne ishrane i programa vežbi. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase. Način pripreme: sadržaj jedne merice pomešati sa 2-3 dl vode ili obranog mleka i konzumirati nakon treninga (najbolje sa vodom), a u toku dana u zavisnosti od potrebe - najbolje ujutru ili između obroka.

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: U cilju postizanja čiste mišićne mase kombinovati sa Dymatize Liquid Super Aminos i sa Power Glutaminom pre i posle treninga.

 Serviranje 1 merica (42g) – ukus čokolada

Mešavina proteina (koncentrat i izolat proteina surutke) 25g*

Količina po serviranju

 

 

Ukupne kalorije

160kcal/672kJ

 

Masti

Zasićene masti

3 g

1 g

 

Ugljeni hidrati

Šećeri

8 g

2 g

 

Proteini

25 g

 

 *PDU nije utvrđen.

*nutritnivni podaci u tabeli su za ukus čokolada

Ostali sastojci za ukus čokolada/vanila: glicin, prirodne i veštačke arome, biljna pavlaka (suncokretovo ulje, kukuruzni sirup, natrijum-kazeinat, dikalijum-fosfat, mono- i di-gliceridi, sojin lecitin, silicijum-dioksid), stabilizatori (ksantan guma,m guar guma), papain, bromelain, fruktooligosaharidi, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), emulgator (sojin lecitin).

Ostali sastojci za ukus kolači i krem: komadići keksa (pšenično brašno, šećer, kanola ulje, alkalno prerađen kakao, so, natrijum-hidrogenkarbonat), glicin, prirodne i veštačke arome, biljna pavlaka (suncokretovo ulje, kukuruzni sirup, natrijum-kazeinat, dikalijum-fosfat, mono- i di-gliceridi, sojin lecitin, mešavina tokoferola), stabilizatori (ksantan guma, karagenan, karboksimetilceluloza), papain, bromelain, fruktooligosaharidi, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), emulgator (sojin lecitin).

Alergeni: sadrži mlečne i sastojke iz soje. Proizvod može sadržati i tragove jaja, ljuskara, ribe, jezgrastog voća i kikirikija.

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Osobe na terapiji lekovima, kao i osobe koje planiraju da idu na operaciju, treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: ovaj proizvod nije namenjen za dijagnostikovanje, lečenje, terapiju ili prevenciju bilo koje bolesti. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške