You are here

Državna smotra mišića

Prvenstvo Srbije u bodybuildingu, fitnessu i bikini  fitnessu u IFBB federaciji održano je 16.10.2016. u Beogradu u Domu sindikata. Najveće oduševljanje (ne tako brojne) publike izazvali su takmičari iz 2 kategorije – bikini fitness takmičarke i bodybuilding classic do 180cm kod muškaraca. U obe su dominirali članovi Pansport tima. Nažalost, glavna zvezda večeri, aktualni apsolutni prvak Balkana i član Pansport tima, Milan Savić, izostao je sa bine zbog neočekivano lošeg zdravstvenog stanja ranije tog dana.

Članovi Pansport tima, i pored izostanka Milana Savića sa bine, napravili su sjajne rezultate.

Branislava Jovanović u kategoriji Woman Physique i Maja Pavlović u bikini fitnessu odranile su titule državnih prvakinja, dok je Dijana Đajić u istoj kategoriji (bikini fitness) bila vicešampionka. Nenad Glišović je osvojio srebrnu medalju u kategoriji Men Physique +178cm, kao i Nenad Kolev u kategoriji bodybuilding Classic do 180cm. Jedinstveni i do sada neviđeni nastup Nenada Koleva u slobodnom pozingu na domaćoj sceni, u okviru kojeg je Kolev izbacivao plamen iz usta, igrao i skakao, ostavio je bez reči sve prisutne – kako publiku, tako i eminentne sudije.  Nakon nastupa ovog šampiona tada već poprilično puna sala Doma sindikata, po ovacijama i gromoglasnom aplauzu, izgledala je kao da je mesto održavanja filmske premijere sa gostujućim velikim filmskim zvezdama, a ne bodybuilding takmičenja.

 

Nažalost, Milan Savić, predstavnik Pansporta u teškoj kategoriji muškog bodybuildinga, izostao je sa bine zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja, ali kako je on aktualni šampion Balkana, direktno je plasiran na Pansport Balkansko prvenstvo koje ga, kao i sve ostale predstavnike Pansporta, čeka već nareddnog vikenda u Knjaževcu. Kako Savić kaže, na ovo takmičenje izlazi u do sada najboljoj životnoj formi.